Hendrick’s Gin palace

MLA were commissioned to design Hendrick’s new Gin Palace, in order to double capacity and create a bespoke new home for the brand.

The distillery is formed of four key elements; A Victorian inspired walled garden which encloses three Glasshouses, a central accommodation spine which houses a bar, a lab space and a lecture theatre, three individual still houses and an external service yard with support facilities for the distillation process.

In the central stillhouse, a dark colour palette allows the original bright copper stills to stand out within their surroundings. A bespoke, stained-glass oculus sits directly above them.

The Gin Palace serves as a platform to educate and inspire ambassadors and bartenders about the unique spirit, but, most importantly it gives Hendrick’s a fitting home for their wonderfully eccentric Gin.

A fantastic team effort with a great Client and Brand Team and some outstanding work by Ross McNally at Scarinish.

Client:

Wm Grant & Sons

Location:

Girvan

Photos:

David Cadzow & John Paul

Scroll to top